úterý

Jsem volná?

Odkaz na písničku zde :)

Zase jednou po dlouhé době se dívám na noční oblohu. Dneska je celá tmavě modrá. Žádná hvězda mi nesvítí do okna. Jediné co právě v tuhle chvíli svítí je lampička vedle mé postele a lampa, co stojí před mým oknem. Jsou prázdniny, tak proč si někde s někým neužívám? Protože v mém životě svítí jenom ta lampička vedle postele a lampa venku. Není tady žádná jiskra v mém oku. Je to proto, že jsem ji jednoho dne bolestivě ztratila. S dalším nevinným úsměvem se mi změnil život. Tím úsměvem mi uhasil tu jiskru plnou naděje. 
      Hrozně ráda bych tu svojí jiskru znovu zapálila, jenomže neustále si vzpomínám na ten den, kdy se zhasla. A zhasíná se zas a znova. Milovala jsem ho víc než jsem sama chtěla. Kvůli jednomu debilovi jsem ztratila sebe. Musela jsem hledat sama sebe. A stále hledám. 
      Občas bych nejradši sedla na jakýkoliv autobus a odjela někam hodně daleko. Od všech a všeho. Od všeho co znám a začala od začátku. Nemusela bych se hanbit za svoje dřívější chyby. Nemusela bych držet jazyk za zuby, kvůli tajemství. Nemusela bych se červenat za lži, co jsem kdy řekla. Nemusela bych ronit slzy za lásky co mi nevyšli. Mohla bych si vytvořit svůj život, takový jaký bych si přála. 
      A tak se ještě jednou podívám na tu oblohu. Chtěla bych být pták, vzlétnout a najít ty hvězdy, co dnešní noční oblohu nezdobí. Chtěla bych se dotknout měsíce a pozorovat životy lidí. Pamatuji si, jak jsem vždy říkala, že v každé hvězdě vidím jeho. Je možná to, že dnes hvězdy nevidím znamení, že už konečně můžu zapomenout? Že už konečně budu volná ? 


N♥

4 komentáře: