neděle

Nejvíce bolí to "sbohem", které nebylo vyslovené ..

https://www.youtube.com/watch?v=GjMIyP3rlH4

Ležela jsem ve vaně a všechno si v hlavě srovnávala. On byl všechno, co jsem měla v hlavě a myslím, že právě tenhle okamžik byl ten zlomový. V tuhle chvíli jsem si uvědomila, že už to všechno na dobro skončilo a že on už se nevrátí. Že už nikdy neuvidím jeho bezkonkurenční úsměv a že naše poslední setkání bylo už opravdu poslední. Ztratila jsem ještě poslední víru v ten šťastný konec a konečně přijmula realitu. Vždycky jsem nějako podvědomě věděla, že tenhle okamžik přijde, ale síla toho, že by to mohlo dopadnout ještě úplně jinak, byla silnější.

Nejvíce bolí všechny ty vzpomínky. A ty jsou všude. Když někde projdu, uvědomím si, že jsem tam s ním něco zažila a mám nutkání se usmát, jenomže potom si uvědomím, že on tady se mnou už nikdy nebude a já ho už nikdy neuvidím a chce se mi spíš plakat. Všechno to skončilo tak hrozně moc rychle, že jsem tomu nemohla a hlavně ani nechtěla uvěřit. Vždyť to všechno vypadalo tak opravdově!

Nejde mi o to, že bych po něm chtěla, aby mě miloval. Přála bych si jenom to, abych ho ještě někdy mohla vidět. Aby neodcházel z mého života. Aby na něj nezbyla jenom vzpomínka. A když už u mě zbude jenom vzpomínka, doufám, že on na mě nezapomene. Že si na mě občas vzpomene, i kdybych měla být prostě jenom nějaká holka, která ho milovala. Mám strach, že zapomene. Že zapomene na všechny ty úsměvy, pro které jsem tak dlouho žila. A že to trvalo opravdu dlouho.

Vždycky, když se na mě usmál, cítila jsem se tak dobře. Nejhezčí pocit byl ten, když jsem si uvědomovala, že jeho úsměv je způsobený mnou. Že jsem dokázala vykouzlit úsměv někomu, koho jsem milovala celým svým srdcem i když on mě ne. A najednou se mám smířit s tím, že ho už nikdy neuvidím?

Přála bych si mít ještě nějaké pořádné rozloučení. Kdy mu naposledy řeknu ,,Ahoj, měj se krásně a opatruj se." věc, která mi nikdy nebyla dovolena. Ale je čas hnout se dál. A to, že ho mám pořád ráda není překážka. Vždycky už ho budu mít ráda, ale milovat budu už někoho jiného. Teď zbývá jenom začít hledat. A jestli si tohle náhodou čteš tak SBOHEM!
N.


1 komentář:

  1. Myslím, že ho ještě někdy uvidíš, i když nevím, jestli to je dobře či špatně :)

    OdpovědětVymazat